Când este frig afară, parcați mașina orientată spre EST. De ce? …

Grindina, ploaia, vântul și zăpada pot fi periculoase chiar și pentru cei mai experimentați șoferi: trebuie să știți cum să faceți față acestor provocări, pentru a preveni riscul de apariție a unor probleme și de producere a unor accidente.

Primul pas este, fără îndoială, verificarea stării frânelor și a sistemului electric, dar mai există un mic truc pentru a menține buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz: trebuie doar să le țineți ridicate când autovehiculul este staționat, pentru a preveni acumularea de zăpadă sau gheață pe acestea, care îngheață și întărește cauciucul. De asemenea, se recomandă să evitați folosirea ștergătoarelor de parbriz acoperite de zăpadă înainte de a le curăța bine. Și duzele de pulverizare trebuie să fie ajustate.

În plus, dacă temperatura scade sub punctul de îngheț, se recomandă să utilizați antigel pentru a preveni înghețarea apei din conducte folosită la curățarea parbrizului.

O mică informație interesantă despre lumea autovehiculelor de reținut în aceste cazuri: este util să parcați întotdeauna autovehiculul cu partea frontală orientată spre est, pentru ca soarele care răsare să încălzească parbrizul și să topească mai repede zăpada.

În sfârșit, orice șofer ar trebui să aibă întotdeauna în autovehicul câteva accesorii valoroase, cum ar fi: mănuși termice pentru montarea lanțurilor antiderapante, o racletă pentru îndepărtarea gheții de pe parbriz, o lopată mică pentru a îndepărta zăpada de pe drum, dacă este necesar.